b Verbodenpoort 001

De verboden poort

De verboden poort, geschreven door oud ODD lid Arne Overbeek, is een grappig, maar leerzaam toneelstuk, waarin op eigentijdse wijze een verwijzing wordt gemaakt naar het scheppingsverhaal, de zondeval en het offer dat Jezus brengt voor onze zonden. Het speelt zich af in een Minecraft setting. Minecraft is een computerspel dat momenteel enorm populair is onder jongeren.

minecraft like small

Grote Onderzoeker Dirk (G.O.D) heeft in zijn laboratorium een machine gebouwd, waarmee hij een virtuele computer-wereld heeft geschapen. Aan de machine zit ook een toegangspoort, waarmee Dirk vanuit zijn laboratorium heen en weer kan reizen naar de computer-wereld. In de computer wereld leven Aad en Eef. Dirk komt regelmatig op bezoek om nieuwe dingen te laten zien die hij gemaakt heeft. Aad en Eef zijn heel gelukkig met hun wereld. Dirk heeft hen echter verteld dat ze nooit zelf door de poort naar zijn wereld mogen, omdat de machine dat niet aan kan en zij dan dood zullen gaan. Hij is de enige die heen en weer kan reizen.

Op een dag echter, ontmoet Eef een bijzonder figuur genaamd Elektro Niek. Hij beweert dat Dirk gelogen heeft, en dat ze best door de poort naar zijn wereld kunnen gaan. Hij weet Eef over te halen om door de poort te gaan, en Eef haalt op haar beurt Aad over om met haar mee te gaan. Het resultaat is dat de poort verwoest wordt en Aad en Eef heel ziek in hun computer wereld achter blijven. Als Dirk er achter komt wat er allemaal gebeurd is, moet hij tot de conclusie komen dat er maar één manier is om alles te herstellen. Hij zal zich zelf voor Aad en Eef op moeten offeren.

Tot nu toe speelden we de verboden poort al bij:

 

De Meerkerk Hoofddorp zondag 5 april 2015
CrossPoint Nieuw Vennep vrijdag 25 december 2015
De vredeskerk Den Haag dinsdag 16 augustus 2016
Kerk van de Nazarener Dordrecht zondag 21 augustus 2016
Kerk van de Nazarener Purmerend zondag 4 september 2016
EG Parousia Almere zondag 29 januari 2017
VEG de Ark Middenmeer zaterdag 8 april 2017
Nehemia Ministries Zwijndrecht zondag 16 april 2017
De Betteld Zelhem dinsdag 25 april 2017
De Sikkenberg Westerwolde vrijdag 26 mei 2017
Opwekking Biddinghuizen zaterdag 3 juni 2017
Evangelische Gemeente Oosterwolde maandag 23 oktober 2017
Gluren bij de buren Amstelveen zondag 11 maart 2018
Pinkstergemeente Keerpunt Amsterdam zondag 18 maart 2018
De Wijngaard Oost-Souburg zondag 8 april 2018
Christengemeente Bethel Boskoop zondag 23 september 2018
Opwekking Biddinghuizen zaterdag 8 juni 2019
Made By: Pure Interact