barbie fall2

‘Monastica’ onderzoekt kracht en kwetsbaarheid

Verrassend nieuw theaterstuk van Orde der Dwazen

Op 15 mei a.s. vindt in het Amstelveens Poppentheater de première plaats van Monastica, een verrassend theaterstuk over kracht en kwetsbaarheid, gebondenheid of vrij zijn. Wat het stuk extra bijzonder maakt zijn de prachtige maskers die in grote delen van de voorstelling gebruikt worden. Het stuk wordt opgevoerd door Orde der Dwazen, een christelijke theatergroep uit Amstelveen e.o. met dit seizoen als regisseur Joscha de Boever.

Monastica is een creatieve mix van real life scènes rond de thema’s vrijheid en kwetsbaarheid en een serie bijzondere scènes in een kloosterachtige setting met maskers, die hiervoor speciaal uit Engeland zijn gehaald en beschilderd door Joscha de Boever.  

Monastica is gecreëerd door de spelers van Orde der Dwazen en regisseur Joscha. Een belangrijk muziekstuk dat meerdere keren terugkomt in Monastica is van de hand van singer-songwriter Christel Meijer. Zij is één van de spelers en zingt het lied ook live.

In de real life scènes worden voor iedereen herkenbare situaties geschetst uit het dagelijkse leven van huwelijk, gezin, vriendschap en werk. De scènes zijn aangrijpend, hilarisch en alles daar tussenin. We zien onder meer  spanning tussen twee broers, wanhopige ouders van een moeilijk kind,  gesprekken in een sportschool en een echtpaar dat de dood in de ogen kijkt.

In de scènes met de Monastijnen maakt het publiek kennis met de kracht en kwetsbaarheid van maskers. De uitdaging voor de spelers is om te spelen met hun lijf en niet met hun mimiek. Uniek om mee te maken.

Orde der Dwazen is een bevlogen theatergroep die - spelend met teksten en muziek - maatschappijkritische thema’s op de planken brengt en garant staat voor een avond boeiend theater.

Regisseur Joscha de Boever is theatermaker en –docent. Zij geeft les in clownerie en spelen met maskers (www.studio-aap.nl) en werkt bij CliniClowns Nederland.

Monastica wordt opgevoerd op 15, 16 en 17 mei in het intieme Amstelveens Poppentheater aan de Wolfert van Borsselenweg 85a te Amstelveen. Aanvang 20.30 uur (deuren open vanaf 20.00 u.). Toegangsprijs € 15,00. (Voorverkoop € 12,50) Kaarten bestellen via de website www.ordederdwazen.nl  of bel tijdens kantoortijden 0297-258291 (Buijs administraties)Made By: Pure Interact