b voorjaarsontwaken8

Voorjaarsontwaken

Orde der Dwazen speelt lustrum-voorstelling ‘Voorjaarsontwaken’ van Frank Wedekind.

“Waarom ben je je kamer uitgeslopen? Viooltjes plukken! Omdat mama mij dan kan zien lachen.”

Prestatiedwang, generatiekloof, ontwakende seksualiteit, opvoeding en de ontdekkingstocht naar wie je bent. Dat zijn de thema’s in de nieuwe voorstelling die theatergroep Orde der Dwazen op 30 oktober 2015 zal spelen. Voorjaarsontwaken is een indringend toneelstuk dat meer dan 100 jaar geleden geschreven werd, maar nog steeds verrassend herkenbaar is. De regie is dit seizoen in handen van Tamara Griffioen.

“Er wordt echt een vreemd spel met ons gespeeld. En daar moeten wij dan dankbaar voor zijn! Ik herinner mij niet ooit naar dit soort opwinding verlangd te hebben.”

Voorjaarsontwaken gaat over jongeren die zichzelf en hun seksualiteit ontdekken in een omgeving waarin ze allesbehalve vrij zijn of serieus genomen worden.

“Breekt de cocon, dan fladdert de vlinder weg; de illusie scheurt stuk. Jullie kunnen me niet langer beduvelen. De mist trekt op. Leven is een kwestie van smaak.”

Voorjaarsontwaken was onder de Engelse titel Spring Awakening vanaf 2006 een zeer succesvolle Broadway musical en speelde in de jaren daarna ook in heel veel andere landen.

Voorjaarsontwaken is de vijfde productie van Orde der Dwazen. Eerder speelden zij Showproces (2011), Niet Sporen (2012), Wonderboj (2013) en Monastica (2014). Met het stuk Wonderboj, een moderne versie van het Bijbelverhaal over Job, treden zij nog steeds op.

In dit stuk spelen mee: Martijn van den Burgt, Erik van Dijk, Erwin van der lans, Reinier Overbeek, Daniëlle Buijs, Marleen van der Duin, Rina Warning, Connie Bobeldijk, Raymond Koper, Tabitha van Neerbos en Marianne Gorissen.

Made By: Pure Interact