b voorjaarsontwaken 14

De verboden poort bij New wine zomerconferentie 2022

Op zondag 24-07-2022 speelt de Orde der Dwazen haar zelf geschreven voorstelling 'de verboden poort' bij New wine zomerconferentie 2022.
Script: Arne Overbeek. Spelers: Marleen van der Duin, Erik van Dijk en Esther Comenencia. Techniek: Wim Kemp / Tom van der Lans / John van Opdorp.

De verboden poort  is een grappig, maar leerzaam toneelstuk, waarin op eigentijdse wijze een verwijzing wordt gemaakt naar het scheppingsverhaal, de zondeval en het offer dat Jezus brengt voor onze zonden. Het speelt zich af in een Minecraft setting. Minecraft is een computerspel dat momenteel enorm populair is onder jongeren.

Grote Onderzoekster Dora (G.O.D) heeft in haar laboratorium een machine gebouwd, waarmee zij een virtuele computer-wereld heeft geschapen. Aan de machine zit ook een toegangspoort, waarmee Dora vanuit haar laboratorium heen en weer kan reizen naar de computer-wereld. In de computer wereld leven Aad en Eef. Dora komt regelmatig op bezoek om nieuwe dingen te laten zien die zij gemaakt heeft. Aad en Eef zijn heel gelukkig met hun wereld. Dora heeft hen echter verteld dat ze nooit zelf door de poort naar haar wereld mogen, omdat de machine dat niet aan kan en zij dan dood zullen gaan. Zij is de enige die heen en weer kan reizen.

Op een dag echter, ontmoet Eef een bijzonder figuur genaamd Elektro Niek. Hij beweert dat Dora gelogen heeft, en dat ze best door de poort naar haar wereld kunnen gaan. Hij weet Eef over te halen om door de poort te gaan, en Eef haalt op haar beurt Aad over om met haar mee te gaan. Het resultaat is dat de poort verwoest wordt en Aad en Eef heel ziek in hun computer wereld achter blijven. Als Dora er achter komt wat er allemaal gebeurd is, moet zij tot de conclusie komen dat er maar één manier is om alles te herstellen. Zij zal zich zelf voor Aad en Eef op moeten offeren.


minecraft like small

Waar: new wine zomerconferentie 2022
Adres: Hollands Diep 2, 5298 LK Liempde
Wanneer: 24-07-2022
tijd: 14:00 uur en 19:00 uur: Cornerstonetent 
Meer informatie: https://zomerconferentie.new-wine.nl/


Terug
Made By: Pure Interact