b voorjaarsontwaken 12

Bijzondere Verboden Poort in Oosterwolde

23 oktober j.l. mochten we als ‘Orde der Dwazen’ weer ‘De Verboden Poort’ spelen voor een groep enthousiaste kinderen. Dit keer helemaal bij de Evangelische Gemeente in Oosterwolde (Friesland). Vroeg in de ochtend, bijna anderhalf uur rijden met z’n vijven in een auto mét onze “Dwaze aanhanger” erachter! (Deze aanhanger die al vier jaar dienstdoet en zelf in elkaar geknutseld is door een speler moet overigens nodig een keer een verfbeurtje ondergaan en een logo krijgen, maar dat is een ander verhaal.)

Aangekomen in het idyllische Oosterwolde werden we warm verwelkomd door Tom Kusters en zijn team met koffie, thee en een plakje cake met slagroom. Zij zouden die dag een tweejaarlijkse kindermiddag organiseren voor alle kinderen uit dat dorp en omstreken. Later die dag zouden we ontdekken dat alle straten vol hingen met affiches van dit geweldige kinderfeest.

Het spelen in het knusse zaaltje ging ontzettend leuk. De kinderen waren overenthousiast en riepen in koor dat Aad en Eef maar vooral door de poort moesten gaan. Toen uiteindelijk alles misgegaan was en de wereld van Aad en Eef in rook gehuld was, was het uiteraard allemaal de eigen schuld van Aad en Eef! Nee erger nog, het was de schuld van Grote Onderzoeker Dirk, want die was de poppenspeler van dat groene mannetje. Dat had een kind in het publiek haarfijn gehoord!
“Electro-Niek had dezelfde stem als u, meneer Dirk!”. Daar sta je dan! Dichter bij het Bijbelse verhaal kon het niet komen. Uiteindelijk krijgt God de schuld.

Leiding en kinderen waren ontzettend enthousiast en ook nu weer waren er mensen ontroerd. Ik hoop dat de diepere lagen in het verhaal herkend zijn en dat er weer radartjes zijn gaan draaien in de hoofden. Mijn radartjes draaien in ieder geval steeds opnieuw op volle toeren!

Martijn van den Burgt


2017-10-28 door Orde der Dwazen
Made By: Pure Interact