b voorjaarsontwaken 12

Drie keer Verboden Poort

We zijn hard aan het oefenen en voorbereiden voor een serie voorstellingen in augustus en september. Eerst drie keer met onze bijzondere kindertheatervoorstelling "De Verboden Poort" en daarna op 11 september weer een keer 'Wonderboj'.

"De Verboden Poort" is een grappig, maar leerzaam toneelstuk voor kinderen op de basisschool (vanaf groep 5), waarin op eigentijdse wijze een verwijzing wordt gemaakt naar het scheppingsverhaal, de zondeval en de verlossing die Jezus bracht.

Grote Onderzoeker Dirk (G.O.D) heeft in zijn laboratorium een machine gebouwd, waarmee hij een virtuele computer-wereld heeft geschapen, die lijkt op het populaire spel Minecraft. Aan de machine zit een toegangspoort, waarmee Dirk vanuit zijn laboratorium heen en weer kan reizen naar de computer-wereld. In de computer wereld leven Aad en Eef. Dirk komt regelmatig op bezoek om nieuwe dingen te laten zien die hij gemaakt heeft. Aad en Eef zijn heel gelukkig met hun wereld. Dirk heeft hun echter verteld dat ze nooit zelf door de poort naar zijn wereld mogen, omdat de machine dat niet aan kan en zij dan dood zullen gaan. Hij is de enige die heen en weer kan reizen.
Op een dag echter ontmoet Eef een klein groen wezentje genaamd Elektro Niek. Hij beweert dat Dirk gelogen heeft en dat ze best door de poort naar zijn wereld kunnen gaan. Hij weet Eef over te halen om door de poort te gaan, en Eef haalt op haar beurt Aad over om met haar mee te gaan. Het resultaat is dat de poort verwoest wordt en Aad en Eef heel ziek in hun computer wereld achter blijven. Als Dirk er achter komt wat er allemaal gebeurd is, weet hij dat er maar één manier is om Aad en Eef te redden ...

Wil je meer weten over ons optreden in Den Haag, kijk dan op http://www.vredekerk.nl/?event=kids2day

Het adres in Dordrecht vind je hier: www.facebook.com/KvdNDordrecht

Hier een paar foto's van het repeteren en het klussen aan het decor:

IMG 20160721 WA0000

IMG 20160712 WA0000

IMG 20160723 WA6

IMG 20160724 WA2


2016-08-01 door Orde der Dwazen
Made By: Pure Interact