b voorjaarsontwaken 12

Duovoorstelling in het Poppentheater Amstelveen

Op 8 mei 2018 a.s. zal in het Poppentheater Amstelveen een duovoorstelling te zien zijn van theaterwerkplaats Orde der Dwazen. Om 19:00 uur de première van "Bennie en de geweldige verdwijntruc" en om 20:30 uur vernieuwde versie van "Wonderboj".

Bennie en de geweldige verdwijntruc
Bennie Janssen, onthoud die naam! Want dat wordt misschien wel de bekendste goochelaar aller tijden met zijn geweldige verdwijntruc. Maar er lijkt meer te verdwijnen dan gedacht. Wat overblijft blijkt veel belangrijker te zijn!

In deze nieuwe voorstelling van ODD doen Bennie en zijn assistente Saskia belangrijke ontdekkingen over hun eigen identiteit. Zij stellen zichzelf de vraag of je bent wat je hebt, of je bent wat je doet en of je bent wat anderen over je zeggen. Jaques, de vader van Bennie gedraagt zich meer als manager dan als vader, maar ook hij ontdekt aan het eind waar het werkelijk om draait.

Script: Reinier Overbeek
Regie: Sigrid Braam
Spelers: Erik van Dijk, Reinier Overbeek, Jeanine Jongeneel, Marleen van der Duin, Anja Haasjes
Techniek: Wim Kemp

Wonderboj
In 2013 traden we voor het eerst op met dit 2x45 minuten durende theaterstuk en is daarna op diverse locaties opnieuw opgevoerd. Omdat we willen blijven vernieuwen, hebben we het stuk onder handen genomen en het aantal spelers teruggebracht naar 6 en de duur naar 1 uur. Een aantal rollen worden door nieuwe mensen gespeeld.

Boj, de hoofdrolspeler, is een echte ‘wonderboy’: succesvol, rijk, maar ook goed en rechtvaardig. Er gebeurt iets verschrikkelijks: in één dag verliest hij alles wat hem dierbaar is: zijn vrouw, zijn kinderen en alles wat hij bezit. We zien de zoektocht van Boj en zijn vrienden naar het waarom. Waarom overkomen goede mensen slechte dingen? Hoe kan je nog geloven in een goede, rechtvaardige en barmhartige God als hij toch vreselijk lijden toestaat? Heb je zelf ook schuld? Of wordt alles in het leven bepaald door het lot?

Script: Frank G. Bosman
Regie: Martijn van den Burgt/Erwin van der Lans
Spelers: Martijn van den Burgt, Erwin van der Lans, Janine van der Duin, Esther Comenencia, Michiel Erdtsieck en Daniëlle Buijs.
Techniek: Wim Kemp

Waar: Poppentheater Amstelveen, Wolfert van Borsselenweg 85a, 1181 PH Amstelveen
Routebeschrijving, klik hier.
Wanneer: Dinsdag 8 mei 2018
Tijden:

19:00 – 20:00 u. Bennie en de geweldige verdwijntruc
20:30 – 21:30 u. Wonderboj

Kaarten:
Bennie en de geweldige verdwijntruc: Volwassenen: € 5,-, Kinderen (t/m 12 jr.): € 2,50
Wonderboj: € 10.-
Duo voorstelling: € 12,50 inclusief een gratis pauzedrankje!

Bestellen kan hier (www.ordederdwazen.nl/kaarten)

Orde der Dwazen wil met deze voorstellingen het land in om kinderen en volwassenen een boeiende voorstelling én iets om over nadenken mee te geven. Deze stukken zijn te boeken door scholen, kerken, zorginstellingen, festivals e.a.

 

 


2018-04-18 door Orde der Dwazen
Made By: Pure Interact