b voorjaarsontwaken 12

Het kerstjournaal in de Fontein

22 december 2017 - De wekker gaat af om 05.30 uur en ik denk achtereenvolgens; dit kannie waar zijn en Yes! vandaag ben ik Lieneke Clock. Binnen 1 seconde sta ik naast mijn bed. Gelukkig ben ik een ochtend mens en heb werken mijn hersens direct. Een uur later stap ik in de auto en ga op weg naar Den Haag. Basisschool de Fontein heeft de gymzaal leeg gemaakt om er 200 stoelen in te kunnen zetten.

Helaas mogen er op zo'n vloer geen naaldhakken gedragen worden, dus Marleen moet op gympies spelen. Het opbouwen van het decor gaat gesmeerd, alsof dit niet mijn tweede keer is en de eerste keer een jaar geleden. Janine doet de techniek, we spelen met eigen headsets, boxen en mengpaneeltje, zo gaaf.

Om 8.45 uur spelen we 'Het kerstjournaal' voor 200 kinderen van de onderbouw, ze reageren geweldig! We hebben bijna één van de juffen als ezel, omdat zij door de anderen naar voren wordt geschoven, maar Jozef (Martijn) weet er een handige draai aan te geven en de juf gaat weer naar haar plekje. In het paleis van Herodes wordt er op een gegeven moment van de tekst afgeweken. Het duurt even voordat ik door heb wat er aan de hand is. Bij de juffen duurt het nog veel langer voordat zij door hebben dat dit niet bij het stuk hoort; in het midden op de tweede rij zit een meisje te huilen. Is Herodes zó eng? Gelukkig niet,... ze moet plassen, maar durft niet op te staan tijdens de voorstelling. Dat probleem is gelukkig te verhelpen.

Om 11.15 spelen we nog een keer, nu voor 200 kinderen van de bovenbouw. Zij reageren gelukkig ook heel leuk. Lieneke Clock is nu iets voorzichtiger met het roepen van Paula Ter Plekke. De onderbouw was namelijk bijna niet meer stil te krijgen toen zij de kinderen vroeg om even mee te helpen. Om 01.00 uur staan we buiten en is alles opgeruimd. Bij het inladen o.l.v. Martijn krijgen we nog wat leuke reacties van kinderen en ouders die na een leuke ochtend naar huis gaan om kerstvakantie te vieren.

Wij besluiten om ergens nog iets te gaan eten, het afscheid nog even uit te stellen. Gelukkig mogen we nog 3 keer spelen in de dagen hierna.

 

 


2017-12-23 door Orde der Dwazen
Made By: Pure Interact