b voorjaarsontwaken 12

Improviseren tijdens het Kinderkerstfeest in Geldermalsen

In een PKN-gemeente in Geldermalsen mochten we het Kerstjournaal komen opvoeren. Omdat het om half 7 begon, waren we een groot deel van de middag al onderweg en hadden we hard gewerkt aan het opbouwen van het decor en het installeren van licht en geluid. Het was dan ook superfijn dat we om half 6 aan de overkant van de kerk in het huis van één van de organisatoren een heerlijke avondmaaltijd kregen.

Het is in zulke situaties van gezelligheid en warm eten altijd een risico dat je energiepeil en concentratie instorten, maar na wat concentratie-oefeningen en gebed in onze omkleedruimte waren we er helemaal klaar voor. De voorstelling liep heerlijk. Dat merken we aan de interactie met de zaal, maar ook aan het ontstaan van nieuwe grappen terwijl we speelden. Koning Herodes was opeens jarig en zijn hofdienaar had het over speltbrood.

Een moeder in het publiek schrok zich te pletter van de herders en Paula ter Plekke hield aan die 'simpele zielen' nog dagenlang blauwe plekken over. Een geslaagde voorstelling dus!


2017-12-24 door Orde der Dwazen
Made By: Pure Interact