b voorjaarsontwaken 12

Ruim 550 euro voor Duchenne Heroes

Dinsdag 20 juni j.l. speelde Toneelvereniging Orde der Dwazen wederom een benefietvoorstelling. Dit keer ten behoeve van de stichting Duchenne Heroes die elk jaar een mountainbiketocht organiseren om geld in te zamelen voor kinderen met spierdystrofie. Dit is een wrede spierziekte, waarbij door een genfout de spieren langzaam afbreken.

Dit keer was ODD gevraagd door Wim Bokhorst die dit jaar zelf voor de laatste keer de zware etappes zal gaan afleggen van Zuid-Duitsland naar Nederland. Samen met zijn team, Bokkie en Co, waar onder andere zijn broer ook in mee fietst. Per dag leggen de deelnemers gemiddeld 100 km af over vaak unieke mountainbiketracks. Meer info:  https://www.duchenneheroes.nl/

Er werd gespeeld in Kerkgebouw “De Fontein”, het kerkgebouw van de christelijk gereformeerde kerk in Nieuw Vennep. Coulissen, muziek en verlichting werd door de toneelgroep geregeld.
Het publiek was enthousiast en aan het eind van de avond bleek er ruim €550,- te zijn ingezameld.

Dit geld kan Duchenne Heroes goed gebruiken! Alle sponsorgelden gaan uiteindelijk naar Duchenne Parent Project (DPP). Deze organisatie is opgericht om het wetenschappelijk onderzoek naar een genezing of behandeling van deze spierziekte te versnellen. Er lijkt zicht op een medicijn, maar het blijft een race tegen de klok. Er moet nog veel werk verricht worden tot er een goed werkend geneesmiddel is. En daar is geld voor nodig!

 


2017-06-21 door Orde der Dwazen
Made By: Pure Interact